FAQ

Hoe verloopt een behandeling?

Voordat je daadwerkelijk behandeld wordt, dient jouw behandelend arts met jou precies te hebben besproken wat je zijn en waar de TEOSYAL zal worden geïnjecteerd. Als je eenmaal ontspannen op de behandelstoel ligt, zal de arts met een dun naadje de TEOSYAL in de huid injecteren. In de meeste gevallen zijn er diverse injecties nodig voor het gewenste resultaat. De behandeling is vrijwel pijnloos, dankzij de verdovingsvloeistof lidocaïne die in de fillers is verwerkt.

Wanneer kan ik mijn dagelijkse activiteiten weer hervatten?

Een fillerbehandeling met TEOSYAL is om diverse redenen een zeer populaire behandeling, onder andere dankzij de korte hersteltijd. Naast enige roodheid, zwelling en ongemak op de injectieplaats, kun je vrijwel direct je dagelijkse bezigheden hervatten.

Wat zijn de risico's van de behandeling?

De fillers van TEOXANE zijn veilig. Aan elke medische behandeling zijn echter risico’s verbonden. De betreffende risico’s zijn zeer mild en altijd tijdelijk zoals pijn, jeuk, zwelling of roodheid rond het behandelde gebied. In zeer zeldzame gevallen hebben patiënten reacties vertoond die zwelling gaven tot buiten het behandelde gebied, maar ook deze reacties verdwenen binnen twee weken.

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

De eerste resultaten van de behandeling zijn onmiddellijk zichtbaar. Geleidelijk verbetert het resultaat in de loop van de volgende 2 tot 4 weken. Injectable behandelingen met hyaluronzuur zijn niet permanent en worden na ongeveer 12 – 18 maanden geleidelijk door het lichaam afgebroken. De duur van het resultaat is afhankelijk van diverse factoren, waaronder je huidtype, de diepte van de te corrigeren rimpel(s), het type filler en het volume van het geïnjecteerde product.

Onze aanvullende huidverzorgingsproducten kunnen ook worden gebruikt om de effecten van jouw Teosyal® behandeling te behouden en te versterken.

Wat is het verschil tussen Teosyal en andere hyaluronzuur fillers?

De meest recente lijn van Teosyal is ontwikkeld met behulp van een nieuwe formulering van hyaluronzuur: RHA veerkrachtig hyaluronzuur®.

Teosyal RHA® fillers verschillen van traditionele hyaluronzuurvullers omdat ze kunnen terugveren en terugveren naar hun oorspronkelijke vorm (wat we veerkracht noemen) nadat ze zijn veranderd, uitgerekt, gebogen of samengedrukt. Veerkracht is een belangrijke kwaliteit voor fillers die in dynamische delen van het gezicht worden geplaatst, zoals de wangen, rond de ogen en rond de mond. Deze veerkracht zorgt niet alleen voor een natuurlijker resultaat naarmate je gezicht beweegt, het hyaluronzuur heeft ook meer tijd nodig om af te breken, wat zorgt voor langdurige resultaten.

Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Fillers op basis van hyaluronzuur en botulinetoxine (botox) worden beide gebruikt om rimpels te behandelen en worden door middel van naalden in de huid geïnjecteerd. Het werkingsmechanisme is echter totaal anders. Botox vermindert de spieractiviteit die lijntjes en rimpels veroorzaakt, terwijl hyaluronzuur fillers het volume van het gezicht herstelt dat verloren is gegaan door het verouderingsproces.

Wil je weten waar je terecht kunt voor een behandeling?