JOUW BEHANDELING

JOUW EERSTE CONSULT VOORBEREIDEN

Overweeg je om een behandeling met fillers te ondergaan? Dan is het zeer belangrijk dat je dat laat doen door een hooggekwalificeerde arts met jarenlange kennis en ervaring in de esthetiek.

Zodra je een afspraak hebt gemaakt voor jouw eerste consult bespreek je samen met de arts jouw wensen en krijg je advies over welke behandelopties het beste zijn. Aarzel niet om jouw arts te vragen om je voor en na foto’s te laten zien van cliënten die hij of zij heeft behandeld om de resultaten te zien.

Vragen die je kunt stellen tijdens het consult:

 

 • Is er een voorbereiding voor de behandeling?
 • Wat houdt de brhandeling precies in?
 • Welk merk fillers zou u aanbevelen, en waarom?
 • Hoe lang duurt de injectie?
 • Zijn de injecties pijnlijk?
 • Kan ik onmiddellijk na de injectie weer terugkeren naar mijn gebruikelijke bezigheden?
 • Zijn er dingen die ik na de injectie moet vermijden?
 • Hoe vaak moeten de injecties worden herhaald?
 • Welke resultaten zijn te verwachten?

 

JOUW EERSTE CONSULT

Tijdens je eerste fillerbehandeling zal jouw arts je uitgebreide uitleg geven over de meest geschikte fillerbehandeling. Dit is je kans om eventuele twijfels te bespreken en een weloverwogen beslissing te nemen. Om je te adviseren over de juiste keuze van de fillerbehandeling, zal jouw behandelaar je gezicht, huidconditie en -type, mate van huidverslapping, mate van volumeverlies in bepaalde gebieden en diepte van rimpels en lijntjes onderzoeken. Hij of zij zal ook vragen stellen over jouw medische geschiedenis en eventuele medicijnen die je gebruikt.

Vergeet niet te vermelden als je medicijnen gebruikt. Sommige medicijnen zoals aspirine of bloedverdunners kunnen het risico op blauwe plekken vergroten.

 

Een van de grote voordelen van hyaluronzuur fillers is dat de resultaten langdurig maar niet permanent zijn. De gemiddelde duur is afhankelijk van het individu en andere factoren zoals levensstijl (bijv. blootstelling aan de zon, roken), de diepte van de te corrigeren rimpel / plooi, het type filler en het volume van het geïnjecteerde product. Hyaluronzuur fillers gaan tot gemiddeld 12 maanden mee.

VOORAFGAAND AAN DE BEHANDELING

Om het risico op blauwe plekken op de injectieplaatsen te minimaliseren, dien je een week voorafgaand aan jouw afspraak geen hoge doses vitamine E, aspirine, bloedverdunners en ontstekingsremmers gebruiken. Vraag echter je arts om advies voordat je een chronische behandeling onderbreekt.

Voor optimale resultaten worden onze cosmetische huidverzorgingsproducten (TEOXANE Cosmeceuticals) een maand vóór de ingreep aanbevolen om je huid te versterken en het vasthouden van vocht te verbeteren.

TIJDENS JE BEHANDELING

De behandelend arts kan je eventueel een plaatselijke verdoving geven om het gebied voor de injectie te verdoven. Veel van de TEOXANE fillers bevatten lidocaïne, een milde verdoving die ongemak tijdens en na de behandeling tot een minimum beperkt.

Als een plaatselijke verdoving is aangebracht, zal jouw arts de reeks kleine injecties zorgvuldig plaatsen. De meeste behandelingen kunnen snel en gemakkelijk binnen ongeveer 20 minuten worden uitgevoerd, afhankelijk van jouw behoeften. Elk van onze hyaluronzuur fillers is uniek geformuleerd om een bepaalde textuur en dichtheid te hebben, wat betekent dat bepaalde fillers beter zijn aangepast voor specifieke injectiedieptes en delen van het gezicht.

NA JE BEHANDELING

De resultaten van de behandeling zijn vaak al direct zichtbaar. Na 1 – 2 weken is het uiteindelijke resultaat te zien.

Na de behandeling kan de arts het geïnjecteerde gebied zachtjes masseren om eventuele onregelmatigheden glad te strijken. Je kunt enkele reacties na de injectie krijgen, zoals mogelijke bijwerkingen die verband houden met de manier van injecteren.

Vraag jouw behandelaar om advies over mogelijke bijwerkingen.

 

Onze hoogwaardige huidverzorgingsproducten (TEOXANE Cosmeceuticals) voor na de behandeling zorgen voor het optimale resultaat van je behandeling.

Je kunt normaal gesproken direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten, maar het wordt afgeraden om:

 • De eerste 12 uur na jouw behandeling make-up te gebruiken
 • Alcohol te drinken, het vliegtuig e nemen of te sporten gedurende 3 dagen na de behandeling
 • Tandheelkundige behandelingen, elk ander type esthetische behandelingen, blootstelling aan de zon en extreme temperaturen (bijv. sauna’s) gedurende de week na je behandeling

Voor een optimaal en langdurig resultaat bespreek je met jouw arts wanneer je een vervolgafspraak nodig hebt.

Wil je weten waar je terecht kunt voor een behandeling?